symvoukeutiki gia goneis athlitwn

Προβληματισμοί

Έχετε αντιληφθεί ότι το παιδί σας είναι ένας φέρελπις αθλητής;

Ίσως το παιδί σας, ξεχωρίζει σε κάποιο σπορ;

Βλέπετε καθημερινά να παλεύει με τα χιλιάδες προβλήματα και τα εμπόδια που συναντά κανείς στην πορεία του να γίνει πρωταθλητής; Ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, στο γήπεδο, στο προπονητήριο, στην πισίνα, στο ρινγκ, στην πίστα, στον εργοφυσιολόγο, στον διαιτολόγο, στον ορθοπεδικό, στον φυσιοθεραπευτή και πάλι από την αρχή.

Μην ξεχνάτε το σχολείο, το φροντιστήριο, του φίλους αλλά θα μου πείτε «που καιρός γι’ αυτά, το παιδί πρέπει να φάει και να ξεκουραστεί γιατί σε λίγο θα έχει και πάλι προπόνηση».

Διαπιστώνετε ότι το παιδί σας αισθάνεται πίεση με αποτέλεσμα να ακούγατε τα παρακάτω λόγια;
«πόσο πολύ στεναχωριέμαι για το γεγονός ότι κανείς από όλους αυτούς δεν με καταλαβαίνει και εκτός της προπόνησης και της κούρασης, θα πρέπει να διαχειριστώ τους δασκάλους μου οι οποίοι δεν μου επιτρέπουν να προπονηθώ όσο θα έπρεπε ή τους φίλους μου που λένε “έλα μωρέ, μην πας σήμερα, πάμε μία βόλτα”»

Αν θέλατε να γίνει από ταλέντο, πρωταθλητής, δυστυχώς δεν αρκεί μόνο η σωματική προετοιμασία. Αυτή είναι απλώς το 50% (ίσως και λιγότερο) του επιθυμητού αποτελέσματος. Το υπόλοιπο 50%, είναι πνευματική προετοιμασία. Είναι τρόπος σκέψης, είναι νοοτροπία. Είναι ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων οι οποίες εξελίσσουν τον άνθρωπο ως σύνολο, όχι απλά τον αθλητή.

Το παιδί εντέλει τα καταφέρνει και ξεχωρίζει και γίνεται πρωταθλητής. Ασχολείται αποκλειστικά μ’ αυτό το σπορ κι έρχεται ένας μεγαλύτερος σύλλογος, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και του ζητάει να μετακινηθεί σ’ αυτόν.

Ο σύλλογος επενδύει πολλά στο παιδί, τόσο οικονομικά όσο και σε προσδοκίες για επιτυχία. Τώρα το παιδί βρίσκεται μόνο του, χωρίς την άμεση βοήθεια των γονέων, με χρήματα (ή χωρίς) στα χέρια και μερικές δεκάδες ή και χιλιάδες ανθρώπους να το επευφημούν και να το κολακεύουν.

Και τελικά το παιδί, δεν αποδίδει κι απογοητεύεται, γιατί δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις. Και οι γονείς αδυνατούν να το βοηθήσουν γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Το χειρότερο όμως είναι ότι το παιδί δεν έχει περάσει στο πανεπιστήμιο, δεν έχει αποκτήσει άλλες γνώσεις ή δεξιότητες οι οποίες θα του επιτρέψουν να αλλάξει την κατάσταση ή ακόμη και να βιοποριστεί με άλλο τρόπο εφόσον παραστεί ανάγκη. Τότε ξεκινάνε τα δύσκολα και τα παραδείγματα είναι πολλά.

Η λύση

Εάν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει ένας ολοκληρωμένος αθλητής και κυρίως άνθρωπος, ο οποίος θα μπορεί να είναι πρωταθλητής τόσο στα σπορ όσο και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιλέξει να εστιάσει τις προσπάθειες και την προσοχή του, επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα.

Η προσωπική μου εμπειρία ως πρωταθλητής, ήδη από νεαρή ηλικία, η ιδιότητα μου ως επαγγελματίας αθλητής με διακρίσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο και κυρίως οι δεκάδες πρωταθλητές όλων των ηλικιών, ατομικών και ομαδικών αθλημάτων με τους οποίους έχω συνεργαστεί και εξακολουθώ να συνεργάζομαι με απόλυτη επιτυχία, εγγυώνται το αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά, μεταξύ των διακρίσεων των αθλητών μου, συναντώνται νίκες σε Πανελλήνιο επίπεδο όπως επίσης και μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τόσο σε επίπεδο ανδρών/γυναικών όσο και των λοιπών ηλικιακών κατηγοριών.

Για αξιολόγηση της κατάστασης σας ή αυτής των παιδιών σας και φυσικά το σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης, επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα.