Νέοι Αθλητές

Εν Ενεργεία Αθλητές/Τελειώνοντας την Καριέρα Σας


Τα προβλήματα

Είστε νέος, φέρελπις αθλητής;

 

Ίσως το παιδί σας, ξεχωρίζει σε κάποιο σπορ;

 

Θα θέλατε να γίνετε/ει από ταλέντο, πρωταθλητής; Δυστυχώς δεν αρκεί μόνο η σωματική προετοιμασία. Αυτή είναι απλώς το 50% (ίσως και λιγότερο) του επιθυμητού αποτελέσματος.

 

Το υπόλοιπο 50%, είναι πνευματική προετοιμασία. Είναι τρόπος σκέψης, είναι νοοτροπία. Είναι ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων οι οποίες εξελίσσουν τον άνθρωπο ως σύνολο, όχι απλά τον αθλητή.

 

Παλεύετε καθημερινά με τα χιλιάδες προβλήματα και τα εμπόδια που συναντά κανείς στην πορεία του να γίνει πρωταθλητής; Ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, στο γήπεδο, στο προπονητήριο, στην πισίνα, στο ρινγκ, στην πίστα, στον εργοφυσιολόγο, στον διαιτολόγο, στον ορθοπεδικό, στον φυσιοθεραπευτή και πάλι από την αρχή.

 

Μην ξεχνάτε το σχολείο, το φροντιστήριο, του φίλους αλλά θα μου πείτε «που καιρός γι’ αυτά, πρέπει να φάω και να ξεκουραστώ γιατί σε λίγο θα έχω και πάλι προπόνηση» και ίσως θα συμπληρώσεις «πόσο πολύ στεναχωριέμαι για το γεγονός ότι κανείς από όλους αυτούς δεν με καταλαβαίνει και εκτός της προπόνησης και της κούρασης, θα πρέπει να διαχειριστώ τους δασκάλους μου οι οποίοι δεν μου επιτρέπουν να προπονηθώ όσο θα έπρεπε ή τους φίλους μου που λένε έλα μωρέ, μην πας σήμερα, πάμε μία βόλτα»

 

Το παιδί εντέλει τα καταφέρνει και ξεχωρίζει και γίνεται πρωταθλητής. Ασχολείται αποκλειστικά μ’ αυτό το σπορ κι έρχεται ένας μεγαλύτερος σύλλογος, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και του ζητάει να μετακινηθεί σ’ αυτόν.

 

Ο σύλλογος επενδύει πολλά στο παιδί, τόσο οικονομικά όσο και σε προσδοκίες για επιτυχία. Τώρα το παιδί βρίσκεται μόνο του, χωρίς την άμεση βοήθεια των γονέων, με χρήματα (ή χωρίς) στα χέρια και μερικές δεκάδες ή και χιλιάδες ανθρώπους να το επευφημούν και να το κολακεύουν.

 

Και τελικά το παιδί, δεν αποδίδει κι απογοητεύεται, γιατί δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις. Και οι γονείς αδυνατούν να το βοηθήσουν γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.

 

Το χειρότερο όμως είναι ότι το παιδί δεν έχει περάσει στο πανεπιστήμιο, δεν έχει αποκτήσει άλλες γνώσεις ή δεξιότητες οι οποίες θα του επιτρέψουν να αλλάξει την κατάσταση ή ακόμη και να βιοποριστεί με άλλο τρόπο εφόσον παραστεί ανάγκη. Τότε ξεκινάνε τα δύσκολα και τα παραδείγματα είναι πολλά.

 


Τα προβλήματα

Είστε εν ενεργεία αθλητής και θα θέλατε να φτάσετε στην κορυφή;

 

Είστε πολύ κοντά στο να το πετύχετε ωστόσο πάντα για κάποιο λόγο, δεν το καταφέρνετε;

 

Φτάσατε στην κορυφή μετά από μεγάλη προσπάθεια και δεν ξέρετε πως να παραμείνετε εκεί;

 

Έχετε υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό που ενδεχομένως απειλεί την καριέρα και το μέλλον σας;

 

Δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες, στο νέο σύλλογο, στο νέο περιβάλλον;

 

Αδυνατείτε να διαχειριστείτε το άγχος, το αγωνιστικό στρες κι αυτό επηρεάζει την απόδοσή σας;

 

Σας καταβάλλει η δημοσιότητα;

 

Μήπως φτάνει η ώρα να αποχωρήσετε από τον πρωταθλητισμό;

 

Τι θα γίνει τώρα που θα σβήσουν τα φώτα;

 

Η κατάθλιψη είναι μία διαταραχή η οποία έχει πολλές μορφές και η βαρύτητά

τους ποικίλει. Εφόσον αποχωρείτε από τον αθλητισμό, αυτή είναι μία περίοδος

όπου τα βασικά συστατικά της έρχονται στο προσκήνιο.

 

Γνωρίζετε ότι το 78% των αθλητών αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά την αποχώρηση από τον επαγγελματικό αθλητισμό;

 

Έχετε φροντίσει να σχεδιάσετε το μέλλον σας πριν ακόμη αποχωρήσετε από τον επαγγελματικό αθλητισμό;

 

Έχετε μία δομημένη αντίληψη ή ακόμη καλύτερα, έχετε λάβει εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων τα οποία αφορούν τα οικονομικά σας;

 

Έχετε εξετάσει την πιθανότητα μετά την αποχώρησή σας ή ίσως και κατά την διάρκεια της καριέρας σας ως επαγγελματίας αθλητής και για διάφορους λόγους, να μην λάβετε χρήματα από τον αθλητισμό; Τι θα κάνατε εάν συνέβαινε αυτό;

 

Έχετε αναπτύξει δεξιότητες πέραν από αυτές του σπορ το οποίο υπηρετήσατε για χρόνια;

 

 


Η λύση

Εάν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει ένας ολοκληρωμένος αθλητής και κυρίως άνθρωπος, ο οποίος θα μπορεί να είναι πρωταθλητής τόσο στα σπορ όσο και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιλέξει να εστιάσει τις προσπάθειες και την προσοχή του, επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα.

 


Η λύση

Εάν κάτι από τα παραπάνω σας απασχολεί, τώρα είναι η στιγμή να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να απολαύσετε την κορυφή ή τις χιλιάδες μέρες μετά τον αγωνιστικό πρωταθλητισμό και γιατί όχι, να γίνετε πρωταθλητές σε άλλους τομείς της ζωής σας, επικοινωνώντας μαζί μου άμεσα.

Η προσωπική μου εμπειρία ως πρωταθλητής, ήδη από νεαρή ηλικία, η ιδιότητα μου ως επαγγελματίας αθλητής με διακρίσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο και κυρίως οι δεκάδες πρωταθλητές όλων των ηλικιών, ατομικών και ομαδικών αθλημάτων με τους οποίους έχω συνεργαστεί και εξακολουθώ να συνεργάζομαι με απόλυτη επιτυχία, εγγυώνται το αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά, μεταξύ των διακρίσεων των αθλητών μου, συναντώνται νίκες σε Πανελλήνιο επίπεδο όπως επίσης και μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τόσο σε επίπεδο ανδρών/γυναικών όσο και των λοιπών ηλικιακών κατηγοριών.

Για αξιολόγηση της κατάστασης σας ή αυτής των παιδιών σας και φυσικά τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης, επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα.